Jalostusurokset

Päivitetty 19.1.2018

Omistatko uroksen, jota saa käyttää jalostukseen sopivan nartun löydyttyä? Mikäli omistat, pyydämme sinua ilmoittamaan uroksesi tiedot jalostustoimikunnalle.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta alkaa ylläpitää uroslistaa jalostukseen käytettävissä olevista uroksista. Listan tarkoituksena on tuoda esille mahdollisimman laajasti käytettävissä olevat Suomessa asuvat urokset. Lista tulee palvelemaan sekä kasvattajia että urosten omistajia.

Listaa tullaan ylläpitämään ja päivittämään Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n nettisivuilla. Listalle lisätään jäsentemme omistuksessa olevia uroksia ja se julkaistaan viimeistään maaliskuussa, mutta tietoja aletaan kerätä jo nyt. Tiedot julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Vaikka uros on listalla, säilyy täysi päätäntävalta uroksen jalostuskäytöstä silti aina uroksen omistajalla.

Uroksen omistaja, lähetä seuraavat tiedot koirastasi sähköpostilla osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen. (kirjoita otsikkoon ”uroslistalle”):

Jos haluat esitellä urostasi myös valokuvin, julkaisemme kolme valokuvaa: pääkuvan, sivukuvan ja harrastuskuvan sekä mahdollisen linkin yhteen YouTube-videoon. Voit myös kirjoittaa koirastasi kuvauksen omin sanoin.

Toivomme, että mahdollisimman moni lähettää tiedot koirastaan! Koiralla ei tarvitse olla vielä kaikkia vaadittuja terveystutkimuksia tehtynä, vaan ne voidaan tehdä siinä vaiheessa, mikäli urosta halutaan käyttää jalostukseen. Vinkkaathan kaverillekin tästä!

Jos et vielä ole yhdistyksemme jäsen, laita sähköpostia osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen., niin saat liittymis- ja jäsenmaksutiedot.

Mukavaa kevään odotusta,

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta