Ajankohtaista

Yhdistys hakee tekijöitä

Päivitetty 13.9.2017

Avoinna olevat toimihenkilöpaikat:

Yhdistyksen toiminta tarvitsee mahdollistajikseen aktiivisia jäseniä. Kiinnostaisiko juuri sinua olla mukana kehittämässä yhdistyksen toimintaa ja edistämässä hollanninpaimenkoirien harrastusmahdollisuuksia?

Kysymykset ja muut yhteydenotot voit lähettää osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Tulevat tapahtumat

Päivitetty 18.12.2017

Tapahtumakalenterissa julkaistaan yhdistyksen järjestämät tapahtumat sekä tapahtumat, joihin holskuja toivotaan mukaan.

Kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


3.–4.3.2018 Valjakkohiihdon SM-kilpailut, Kallikankaan hiihtokeskus, Kemi

Järjestäjä: Kemin Seura-Ja Palveluskoirakerho

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


12.-15.4.2018 FCI IPO-FH MM-kilpailut, Vranov, Slovakia

Lisätietoja: Tapahtuman sivut


3.–6.5.2018 WDSF 2018 MM-kilpailut, Roden, Alankomaat

Tapahtuman viides vuosi ja paluu rodun synnyinseuduille!

Järjestäjä: Nederlandse Herdershonden Club N.H.C.

Lajeina IPO, mondioring, TOKO, agility & IPOR.

Hinta: 35 € (agility, TOKO) / 50 € (IPO, mondioring, IPOR)

Tapahtuman sivut | Facebook


10.5.2018 Eriskoisnäyttely, Hakunilan Seudun urheilupuisto, Vantaa

Hollanninpaimenkoirien erikoisnäyttely 2018 järjestetään helatorstaina 10.5. Palveluskoiratapahtuman yhteydessä.

Lisätietoja tulossa...

Tapahtuman mainos


21.-24.6.2018 TOKO MM-kilpailut, Hollanti

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


18.-19.8.2018 TOKO SM-kilpailut, Limingan keskusurheilukenttä, Liminka

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


1.9.2018 Rallytoko SM-kilpailut, Tamsk-koiraurheilukeskus, Tampere

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


12.-16.9.2018 FCI IPO MM-kilpailut, Italia

Lisätietoja: Tapahtuman sivut


SUUNNITTEILLA

– Luonnetesti

Yhdistys tiedottaa

Päivitetty 19.1.2018


19.1.2018 Jalostusurokset

Omistatko uroksen, jota saa käyttää jalostukseen sopivan nartun löydyttyä? Mikäli omistat, pyydämme sinua ilmoittamaan uroksesi tiedot jalostustoimikunnalle.

Lisätietoja: Jalostusurokset-alasivu


30.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen, sihteeri, PK-vastaava sekä Turun seudun holskujen vetäjä Tiina Vartiainen, sekä Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen ja jäsensihteeri Jenni Tupola ovat henkilökohtaisista kiireistä johtuen jättäneet hallitukselle eroilmoituksensa 7.5.2017. Valitettavasti meillä kaikilla on vain 24 tuntia vuorokaudessa ja aina se ei riitä kaikkeen mihin tarvitsisi ja sen ehdottomasti ymmärrämme.

Tämän johdosta hallitus on päättänyt, että on aika kuulla koko jäsenistön mielipidettä siitä miten tästä halutaan jatkaa. Yhdistyslain puitteissa meillä on kaksi vaihtoehtoa:

1) Hallitus jatkaa nykyisellä kokoonpanolla syyskokoukseen asti, joka järjestetään heti sääntöjen salliessa eli syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tähän päädyttäessä olisi hyvä, että hallitukseen löytyy väliaikainen sihteeri hallituksen ulkopuolelta.

2) Koolle kutsutaan ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa asia käsitellään. Ensimmäinen mahdollinen ajankohta tähän olisi sääntöjen puitteissa noin heinäkuun puolessa välissä, jotta kokouskutsu yms. saadaan lähtemään kuten säännöt edellyttävät ja kaikki aikarajoitukset täytetään.

Vaihtoehtoihin sekä kokouksen paikkaan liittyen tullaan esittämään facebookissa kysely lähiaikoina, mutta mikäli et koe mieleiseksi tätä kautta vastata, niin myös sähköpostilla voi vastata osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.. Mikäli laitat sähköpostia, kirjoita siihen vaihtoehdoista mieluisampi, sekä missä päin Suomea toivoisit yhdistyksen kokoustavan.


2.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Kevät kokouksessa hallituksen viimeiseksi jäseneksi valittiin Anneli Fellman. Kokouksessa perustettiin myös koe- ja kilpailutoimikunta, jonka puheenjohtajaksi valittiin Marja Uusitalo. Toimikunnan käynnistämisestä, toiminnasta ja mukaan pääsemisestä tullaan kertomaan lisää piakkoin.


2.2.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja Johanna Vairinen-Salmela on henkilökohtaisista syistä jättänyt hallitukselle eroilmoituksen 21.1.2017. Hallitus on käsitellyt Johanna Vairinen-Salmelan eroilmoituksen ja hänen eronsa tulee voimaan hänen pyyntönsä mukaisesti välittömästi. Sääntömääräisessä kevätkokouksessa tullaan valitsemaan uusi hallituksen jäsen hänen tilalleen. Hallitus toimii kevätkokoukseen asti nykyisellä kokoonpanolla.


3.1.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Hallitus on valinnut keskuudestaan virallisen tiedottajan, jonka tehtäviin kuuluu mm. hallituksen päätöksistä tiedottaminen jäsenistölle. Tällä pyritään parantamaan hallituksen ja jäsenistön välistä avoimuutta ja tiedonkulkua.

Vuoden 2017 hallituksen tiedottaja

Mervi Vikman
Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen


2.1.2017 Tulosten ja pisteiden lähetys Vuoden holsku -kisaan

Osallistujat laskevat itse pisteet ja lähettävät niihin oikeuttavat tulokset ja pisteet tarkistettavaksi osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen viimeistään tiistaina 31.1.2017. Vuoden holskut palkitaan kevätkokouksessa.

Vuoden holsku -säännöt


25.11.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös rotukohtaisista erityisehdoista

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 8.11.2016 (9/2016):

"Toimikunta lisää niiden rotujen rotukohtaisiin erityisehtoihin, joilla mainitaan karvanlaadusta toiseen siirto Koirarekisteriohjeen kohdan 5.3 mukaisesti, seuraavan vaihtoehdon: Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä myös Kennelliiton hyväksymän DNA-testituloksen perusteella missä iässä tahansa.

Rotukohtaisten erityisehtojen alkuun voidaan lisätä, että Kennelliitto hyväksyy karvanlaadun määrityksen osalta DNA-ohjeen mukaiset tutkimustulokset seuraavista laboratorioista: Genoscoper, Laboklin ja Movet.

Ehtoa voidaan soveltaa heti."

Maininta lisätään siis seuraavien rotujen erityisehtoihin: bernhardinkoirat, chihuahuat, estrelanvuoristokoirat, griffonit, hollanninpaimenkoirat, ibizanpodencot, italianajokoirat, portugalinpodengot, pyreneittenpaimenkoirat, saksanpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira sekä venäjäntoyt.


30.9.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös muunnosten välisistä risteytyksistä

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 6.9.2016 (7/2016):

"Toimikunta toteaa, että jotakin tiettyä karvanlaatua on mahdollista valikoida geenitestin avulla.

Toimikunta hyväksyy hollanninpaimenkoirille seuraavat rotukohtaiset erityisehdot:

Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen.

Muut muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2; jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti paitsi yhdistelmästä lyhytkarvainen x karkeakarvainen syntyneet pennut, jotka rekisteröidään karkeakarvaisiksi. Karvanlaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk."

Pöytäkirjan ote


31.8.2016 Tiedote: Muunnosten väliset risteytykset

Kenneliitto on pyytänyt jalostustoimikunnalta esitystä muunnosten risteyttämistä koskevissa asioissa. FCI on muuttanut ohjeistustaan niin, että alkuperämaan mielipiteellä ei ole enää samaa painoarvoa kuin ennen, vaan kotimaan kennelliitolla on suurempi päätäntävalta. JTT tulee käsittelemään asiaa kokouksessaan 6.9., joten esitys pitää toimittaa ennen sitä.

Jalostustoimikunta on käynyt läpi eri rotujen tilannetta ja päättänyt esittää alla olevan kaltaista rekisteröinnin erityisehtoa hollanninpaimenkoirille:

"Muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti ER-rekisteriin. Karvalaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvalaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk. Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen."

Tämä on linjassa Hollannin risteytysohjelman Plan van Aanpakin kanssa. Hollanti on jo aiemmin antanut meillä luvan risteyttää, kunhan noudatamme heidän risteytysohjelmaa. Tekninen toteutus Kennelliiton kanssa on vaan toistaiseksi uupunut.


24.7. Tiedote: Hankikoiran materiaalien päivitys

Hallituksella on työn alla Kennelliiton ylläpitämän hankikoira.fi -palvelun materiaalien päivitys hollanninpaimenkoiran osalta. Täältä löytyy hallituksen esitys, josta löytyvät tekstit, ns. tassut ja rotutestin vastaukset. Jäsenet voivat lähettää kommentteja ja ehdotuksia materiaaleihin liittyen hallitukselle 7.8. mennessä, jonka jälkeen tehdään vielä tarvittaessa muutoksia ennen materiaalien lähetystä eteenpäin. Hankikoiraan päivitetään myös valokuvat, joita voi lisätä ja äänestää yhdistyksen jäsenten facebook-ryhmässä.


14.4.2016 Tiedote

Hallitus on tehnyt päätöksen, että kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


3.2.2016 Tiedote

Hallituksessa on tehty viimeaikoina päätöksiä, jotka yhdistysten jäsenten on syytä huomioida. Tässä nämä asiat koottuna:

Rotumestaruuskilpailuihin osallistuminen (toko, agility, pk-lajit, mahdolliset muut järjestettävät)

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Rotumestaruus-kilpailuun voivat osallistua vain hollanninpaimenkoirat, jotka on rekisteröity FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta.

Päivitetyt rotumestaruussäännöt löydät osoitteesta holsku.fi/tulokset_rotumestarit.html

Maailman Voittaja -näyttelyyn ilmoittautumisen sponsorointi

Jatkossa yhdistys sponsoroi Maailman Voittaja -näyttelyyn osallistuvia hollanninpaimenkoiria palauttamalla halvimman ilmoittautumisen mukaan näyttelyn osallistumismaksun sen jälkeen, kun koira on esitetty näyttelyssä. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan tai omistajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Edustuskokeiden ja -kilpailuiden sponsorointi

Yhdistys jatkaa edelleen tukea jäsentensä osallistumiselle rodun edustuskokeisiin ja -kilpailuihin (esim. Agirotu, TOKO-SM-joukkuekilpailu, hollanninpaimenkoirien MM-kisat) palauttamalla kokeen osallistumismaksun. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan, omistajan tai kokeessa/kilpailussa ohjaajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Varainkeruu

Yhdistyksen nimissä on mahdollista kerätä varoja jäsenten hollanninpaimenkoirien edustusluontoisille osallistumismatkoille (MV-näyttely, SM- ja MM-kilpailut jne.). Tällöin osallistujat voivat esimerkiksi järjestää tapahtumia tai tuotemyyntiä yhdistyksen kautta ja kerätyt varat pyritään ohjaamaan niille, jotka varojen keruuseen ovat osallistuneet. Yhdistyksen nimissä järjestettävät edustusjoukkueiden varainkeruutapahtumista pitää tehdä budjettilaskelma ja tapahtumasuunnitelma varainkeruuyhteyshenkilölle (Jenni Tupola).

Tällaisessa varainkeruussa tulee huomioida, että jos tulisi tilanne, jossa yhdistys olisi lähestulkoon varaton, on yhdistyksen oikeus ja velvollisuus käyttää myös varainkeruun kautta tulleita rahoja yhdistyksen toiminnassa pitämiseen. Käytännössä tällainen tilanne on kuitenkin epätodennäköinen.

Suojelulisenssit

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry ei jatkossa puolla suojelulisenssejä ja jäseniä ohjeistetaan hakemaan lisenssi siltä yhdistykseltä, jonka kautta toimivat suojeluharrastuksen parissa.

Tapahtumaa järjestämässä?

Mikäli haluat järjestää tapahtuman ja tarvitset siinä apua, voit olla yhteydessä hallitukseen.

Tapahtumasta tulee etukäteen tehdä tuotto- ja kustannusarvio. Tapahtuman suunnittelussa tulee ottaa huomioon, ettei se saisi tuottaa tappiota. Tapahtumien järjestämisestä aiheutuneista korvattavista kuluista tulee toimittaa joko alkuperäiset tai skannatut kuittikopiot rahastonhoitajalle.