Ajankohtaista

Yhdistys hakee tekijöitä

Päivitetty 13.9.2017

Avoinna olevat toimihenkilöpaikat:

Yhdistyksen toiminta tarvitsee mahdollistajikseen aktiivisia jäseniä. Kiinnostaisiko juuri sinua olla mukana kehittämässä yhdistyksen toimintaa ja edistämässä hollanninpaimenkoirien harrastusmahdollisuuksia?

Kysymykset ja muut yhteydenotot voit lähettää osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Tulevat tapahtumat

Päivitetty 13.9.2017

Tapahtumakalenterissa julkaistaan yhdistyksen järjestämät tapahtumat sekä tapahtumat, joihin holskuja toivotaan mukaan.

Kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


12.-17.9.2017 FCI IPO MM, Rheine (Saksa)

Tapahtuman sivut | Palveluskoiraliitto


15.-17.9.2017 Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (NOM), Lemvig (Tanska)

Tapahtuman sivut | Palveluskoiraliitto


20.-24.9.2017 IRO MM-kilpailut, Itävalta

Tapahtuman sivut | Facebook


30.9.2017 IPO rotumestaruus, Sastamala

Järjestäjä: Vammalan Palveluskoiraharrastajat ry

Tuomarit: Juha Kurtti, Outi Hermiö

Kilpailuavustaja: Lasse Kuusela

Hinta: 40 €

Tiedustelut & ilmoittautuminen: Heini Mäkinen, Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Tapahtuman mainos | Virkku


1.10.2017 Agilityn rotumestaruus, Tampere

Järjestäjä: Tampereen Seudun Koirakerho ry (TAMSK)

Ylituomari: Minna Räsänen, Timo Teileri

Rotumestaruus ratkaistaan A-agilityradalla luokissa 1, 2 ja 3.

Osallistumismaksu 24.9. mennessä 14 € / startti, ohjaajan 2. jne 12 € / startti. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n lisenssillä 11 € / startti, 27.9. mennessä +3 € edellisiin maksuihin. 30.9. mennessä taas +3 € lisää edellisiin. Kisapaikalla 25 € / startti. Lahjakortit käyvät vain halvimpaan päivämäärään. Mahdollisuus maksaa myös Smartumin tai TYKYn liikunta- tai kulttuurisetelillä.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake: Suomen Agilityliiton kilpailukalenteri

Ohjaajalla täytyy olla SAGIn kilpailulisenssi osallistuakseen kilpailuun.

Tiedustelut: Tiina Pehkonen, Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.


1.10.2017 PK-jäljen rotumestaruus, Kauhajoki

Järjestäjä: Kauhajoen Koiraharrastajat ry

Tuomari: Raija-Liisa Tuomisto

Hinta: 60 €

Tiedustelut & ilmoittautuminen (11.9. klo 19-21): Sanna Yli-Heikkuri, 050 343 6062, Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Lisätiedot Virkusta lähipäivinä.


5.-8.10.2017 FCI Mondioring MM-kilpailut, Gorliz (Espanja)

Tapahtuman sivut


8.10.2017 TOKOn rotumestaruus, Kokkola

Järjestäjä: Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry

Tuomari: Piritta Pärssinen

Hinta: 25 €

Tiedustelut & ilmoittautuminen (20.9.–24.9.): Tiina Rautaoja, 040-7579947, Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Lisätiedot Virkusta lähipäivinä.


21.10.2017 PK-haun rotumestaruus, Nurmijärvi

Järjestäjä: Impivaaran Hallit ry

Tuomarit: Heidi Helin, Antti Konttinen

Hinta: 60 €

Tiedustelut & ilmoittautuminen (9.10.2017 mennessä): Minna Kaartinen, 040 7432 112, Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Virkku


21.10.2017 Koiratanssin SM, Janakkala

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


21.10.2017 IPO-FH SM, Riihimäki

Riihimäen Seudun Kennelkerho järjestää Riihimäellä 21.-22.10.2017 vuoden 2017 IPO-FH SM-kokeen, joka on samalla karsinta vuoden 2018 FCI:n IPO-FH MM-kilpailuihin.

Kokeen rajoitus on 12 koiraa. Osallistujat kokeeseen valitaan vuoden 2016 ja 2017 kahden parhaan FH2- ja/tai IPO-FH-koulutustunnukseen oikeuttavan tuloksen perusteella.

Kokeen tuomarit ovat Tapio Toivola (vastaava tuomari) sekä Seppo Hursti ja Ari Kansikas (arvostelevat tuomarit).

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


28.10. (Vantaa) / 29.10. (Oulu) / 4.11. (Jyväskylä) Pelastuskoiratoiminnan alueellinen tapaaminen

Alueellisiin tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki pelastuskoiratoiminnassa mukana olevat sekä asiasta kiinnostuneet.

Alueellisten tapaamisten aiheina SPKL:n uusi kansallinen pelastuskoirakoe, VIRTA-tilastot sekä VIRTA-kriteerit ja voimassaolo, koulutuskorikaavio ja koulutuspolku sekä kurssi-vaatimukset 2018, toimintasuunnitelma ja kurssit 2018

Ilmoittautumiset:

Vantaa (18.10.mennessä) | Oulu (19.10.mennessä) | Jyväskylä (25.10.mennessä)

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


17.-19.11.2017 TOKO PM-kilpailut, Lilleström (Norja)

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


SUUNNITTEILLA

– Luonnetesti

Yhdistys tiedottaa

Päivitetty 30.5.2017


30.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen, sihteeri, PK-vastaava sekä Turun seudun holskujen vetäjä Tiina Vartiainen, sekä Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen ja jäsensihteeri Jenni Tupola ovat henkilökohtaisista kiireistä johtuen jättäneet hallitukselle eroilmoituksensa 7.5.2017. Valitettavasti meillä kaikilla on vain 24 tuntia vuorokaudessa ja aina se ei riitä kaikkeen mihin tarvitsisi ja sen ehdottomasti ymmärrämme.

Tämän johdosta hallitus on päättänyt, että on aika kuulla koko jäsenistön mielipidettä siitä miten tästä halutaan jatkaa. Yhdistyslain puitteissa meillä on kaksi vaihtoehtoa:

1) Hallitus jatkaa nykyisellä kokoonpanolla syyskokoukseen asti, joka järjestetään heti sääntöjen salliessa eli syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tähän päädyttäessä olisi hyvä, että hallitukseen löytyy väliaikainen sihteeri hallituksen ulkopuolelta.

2) Koolle kutsutaan ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa asia käsitellään. Ensimmäinen mahdollinen ajankohta tähän olisi sääntöjen puitteissa noin heinäkuun puolessa välissä, jotta kokouskutsu yms. saadaan lähtemään kuten säännöt edellyttävät ja kaikki aikarajoitukset täytetään.

Vaihtoehtoihin sekä kokouksen paikkaan liittyen tullaan esittämään facebookissa kysely lähiaikoina, mutta mikäli et koe mieleiseksi tätä kautta vastata, niin myös sähköpostilla voi vastata osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.. Mikäli laitat sähköpostia, kirjoita siihen vaihtoehdoista mieluisampi, sekä missä päin Suomea toivoisit yhdistyksen kokoustavan.


2.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Kevät kokouksessa hallituksen viimeiseksi jäseneksi valittiin Anneli Fellman. Kokouksessa perustettiin myös koe- ja kilpailutoimikunta, jonka puheenjohtajaksi valittiin Marja Uusitalo. Toimikunnan käynnistämisestä, toiminnasta ja mukaan pääsemisestä tullaan kertomaan lisää piakkoin.


2.2.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja Johanna Vairinen-Salmela on henkilökohtaisista syistä jättänyt hallitukselle eroilmoituksen 21.1.2017. Hallitus on käsitellyt Johanna Vairinen-Salmelan eroilmoituksen ja hänen eronsa tulee voimaan hänen pyyntönsä mukaisesti välittömästi. Sääntömääräisessä kevätkokouksessa tullaan valitsemaan uusi hallituksen jäsen hänen tilalleen. Hallitus toimii kevätkokoukseen asti nykyisellä kokoonpanolla.


3.1.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Hallitus on valinnut keskuudestaan virallisen tiedottajan, jonka tehtäviin kuuluu mm. hallituksen päätöksistä tiedottaminen jäsenistölle. Tällä pyritään parantamaan hallituksen ja jäsenistön välistä avoimuutta ja tiedonkulkua.

Vuoden 2017 hallituksen tiedottaja

Mervi Vikman
Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen


2.1.2017 Tulosten ja pisteiden lähetys Vuoden holsku -kisaan

Osallistujat laskevat itse pisteet ja lähettävät niihin oikeuttavat tulokset ja pisteet tarkistettavaksi osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen viimeistään tiistaina 31.1.2017. Vuoden holskut palkitaan kevätkokouksessa.

Vuoden holsku -säännöt


25.11.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös rotukohtaisista erityisehdoista

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 8.11.2016 (9/2016):

"Toimikunta lisää niiden rotujen rotukohtaisiin erityisehtoihin, joilla mainitaan karvanlaadusta toiseen siirto Koirarekisteriohjeen kohdan 5.3 mukaisesti, seuraavan vaihtoehdon: Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä myös Kennelliiton hyväksymän DNA-testituloksen perusteella missä iässä tahansa.

Rotukohtaisten erityisehtojen alkuun voidaan lisätä, että Kennelliitto hyväksyy karvanlaadun määrityksen osalta DNA-ohjeen mukaiset tutkimustulokset seuraavista laboratorioista: Genoscoper, Laboklin ja Movet.

Ehtoa voidaan soveltaa heti."

Maininta lisätään siis seuraavien rotujen erityisehtoihin: bernhardinkoirat, chihuahuat, estrelanvuoristokoirat, griffonit, hollanninpaimenkoirat, ibizanpodencot, italianajokoirat, portugalinpodengot, pyreneittenpaimenkoirat, saksanpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira sekä venäjäntoyt.


30.9.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös muunnosten välisistä risteytyksistä

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 6.9.2016 (7/2016):

"Toimikunta toteaa, että jotakin tiettyä karvanlaatua on mahdollista valikoida geenitestin avulla.

Toimikunta hyväksyy hollanninpaimenkoirille seuraavat rotukohtaiset erityisehdot:

Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen.

Muut muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2; jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti paitsi yhdistelmästä lyhytkarvainen x karkeakarvainen syntyneet pennut, jotka rekisteröidään karkeakarvaisiksi. Karvanlaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk."

Pöytäkirjan ote


31.8.2016 Tiedote: Muunnosten väliset risteytykset

Kenneliitto on pyytänyt jalostustoimikunnalta esitystä muunnosten risteyttämistä koskevissa asioissa. FCI on muuttanut ohjeistustaan niin, että alkuperämaan mielipiteellä ei ole enää samaa painoarvoa kuin ennen, vaan kotimaan kennelliitolla on suurempi päätäntävalta. JTT tulee käsittelemään asiaa kokouksessaan 6.9., joten esitys pitää toimittaa ennen sitä.

Jalostustoimikunta on käynyt läpi eri rotujen tilannetta ja päättänyt esittää alla olevan kaltaista rekisteröinnin erityisehtoa hollanninpaimenkoirille:

"Muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti ER-rekisteriin. Karvalaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvalaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk. Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen."

Tämä on linjassa Hollannin risteytysohjelman Plan van Aanpakin kanssa. Hollanti on jo aiemmin antanut meillä luvan risteyttää, kunhan noudatamme heidän risteytysohjelmaa. Tekninen toteutus Kennelliiton kanssa on vaan toistaiseksi uupunut.


24.7. Tiedote: Hankikoiran materiaalien päivitys

Hallituksella on työn alla Kennelliiton ylläpitämän hankikoira.fi -palvelun materiaalien päivitys hollanninpaimenkoiran osalta. Täältä löytyy hallituksen esitys, josta löytyvät tekstit, ns. tassut ja rotutestin vastaukset. Jäsenet voivat lähettää kommentteja ja ehdotuksia materiaaleihin liittyen hallitukselle 7.8. mennessä, jonka jälkeen tehdään vielä tarvittaessa muutoksia ennen materiaalien lähetystä eteenpäin. Hankikoiraan päivitetään myös valokuvat, joita voi lisätä ja äänestää yhdistyksen jäsenten facebook-ryhmässä.


14.4.2016 Tiedote

Hallitus on tehnyt päätöksen, että kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


3.2.2016 Tiedote

Hallituksessa on tehty viimeaikoina päätöksiä, jotka yhdistysten jäsenten on syytä huomioida. Tässä nämä asiat koottuna:

Rotumestaruuskilpailuihin osallistuminen (toko, agility, pk-lajit, mahdolliset muut järjestettävät)

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Rotumestaruus-kilpailuun voivat osallistua vain hollanninpaimenkoirat, jotka on rekisteröity FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta.

Päivitetyt rotumestaruussäännöt löydät osoitteesta holsku.fi/tulokset_rotumestarit.html

Maailman Voittaja -näyttelyyn ilmoittautumisen sponsorointi

Jatkossa yhdistys sponsoroi Maailman Voittaja -näyttelyyn osallistuvia hollanninpaimenkoiria palauttamalla halvimman ilmoittautumisen mukaan näyttelyn osallistumismaksun sen jälkeen, kun koira on esitetty näyttelyssä. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan tai omistajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Edustuskokeiden ja -kilpailuiden sponsorointi

Yhdistys jatkaa edelleen tukea jäsentensä osallistumiselle rodun edustuskokeisiin ja -kilpailuihin (esim. Agirotu, TOKO-SM-joukkuekilpailu, hollanninpaimenkoirien MM-kisat) palauttamalla kokeen osallistumismaksun. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan, omistajan tai kokeessa/kilpailussa ohjaajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Varainkeruu

Yhdistyksen nimissä on mahdollista kerätä varoja jäsenten hollanninpaimenkoirien edustusluontoisille osallistumismatkoille (MV-näyttely, SM- ja MM-kilpailut jne.). Tällöin osallistujat voivat esimerkiksi järjestää tapahtumia tai tuotemyyntiä yhdistyksen kautta ja kerätyt varat pyritään ohjaamaan niille, jotka varojen keruuseen ovat osallistuneet. Yhdistyksen nimissä järjestettävät edustusjoukkueiden varainkeruutapahtumista pitää tehdä budjettilaskelma ja tapahtumasuunnitelma varainkeruuyhteyshenkilölle (Jenni Tupola).

Tällaisessa varainkeruussa tulee huomioida, että jos tulisi tilanne, jossa yhdistys olisi lähestulkoon varaton, on yhdistyksen oikeus ja velvollisuus käyttää myös varainkeruun kautta tulleita rahoja yhdistyksen toiminnassa pitämiseen. Käytännössä tällainen tilanne on kuitenkin epätodennäköinen.

Suojelulisenssit

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry ei jatkossa puolla suojelulisenssejä ja jäseniä ohjeistetaan hakemaan lisenssi siltä yhdistykseltä, jonka kautta toimivat suojeluharrastuksen parissa.

Tapahtumaa järjestämässä?

Mikäli haluat järjestää tapahtuman ja tarvitset siinä apua, voit olla yhteydessä hallitukseen.

Tapahtumasta tulee etukäteen tehdä tuotto- ja kustannusarvio. Tapahtuman suunnittelussa tulee ottaa huomioon, ettei se saisi tuottaa tappiota. Tapahtumien järjestämisestä aiheutuneista korvattavista kuluista tulee toimittaa joko alkuperäiset tai skannatut kuittikopiot rahastonhoitajalle.