Ajankohtaista

Yhdistys hakee tekijöitä

Päivitetty 1.2.2018

Avoinna olevat toimihenkilöpaikat:

Yhdistyksen toiminta tarvitsee mahdollistajikseen aktiivisia jäseniä. Kiinnostaisiko juuri sinua olla mukana kehittämässä yhdistyksen toimintaa ja edistämässä hollanninpaimenkoirien harrastusmahdollisuuksia?

Kysymykset ja muut yhteydenotot voit lähettää osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.

Tulevat tapahtumat

Päivitetty 15.5.2018

Tapahtumakalenterissa julkaistaan yhdistyksen järjestämät tapahtumat sekä tapahtumat, joihin holskuja toivotaan mukaan.

Kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


21.-24.6.2018 TOKO MM-kilpailut, Hollanti

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


6.-8.7.2018 IPO SM-kilpailut, Harjavalta

Kilpailun järjestäjinä toimivat SRY Satakunnan alaosasto ja Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat.

Tuomarit:

 • ylituomari: Mika Laaksonen.
 • A-osa: Outi Hermiö, B-osa: Tero Oravasaari, C-osa: Pentti Rapila.
 • Kilpailuavustajat: Harri Hatunen ja Toni Mäkilatikka.

Osallistumiskriteerit: Kolme koulutustunnusta 3-luokasta (IPO3), joista vähintään yksi 1-tulos. Tulokset tulee olla saavutettu aikaisintaan kaksi vuotta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto | Tapahtuman sivut | Facebook


20.-22.7.2018 Palveluskoirien kansallisten lajien SM-kilpailut, Hämeenkyrö

Kilpailun järjestäjänä toimii Kyröskosken Käyttökoirat ry.

Tuomarit:

 • ylituomari: Tiina Hiljanen.
 • PAJÄ: Samuli Juntto (tottelevaisuus, jälki), Kari Santikko (tottelevaisuus), Virve Köppä (tottelevaisuus, jälki), Vesa Häkkinen (tottelevaisuus, esineruutu).
 • PAHA: Antti Konttinen (tottelevaisuus, henkilöhaku), Ville Kalliomäki (tottelevaisuus), Marja Uusitalo (tottelevaisuus, henkilöhaku), Mikael Kallio (tottelevaisuus, esineruutu).
 • PAEK: Ari Kansikas (tottelevaisuus, maasto), Ville Kalliomäki (tottelevaisuus).
 • PAVI: Matti Koistinen (tottelevaisuus, viesti), Juha Kuronen (tottelevaisuus, viesti, esineruutu).
 • Opastus: Eija Koistinen.
 • Varalla: Harri Laajajärvi.
 • Kilpailun vastaava koetoimitsija: Kaisa Nieminen.

Osallistumiskriteerit: PAHA, PAJÄ, PAEK: kolme koulutustunnusta luokasta 3, josta yhden tulee olla ykköstulos. PAVI: yksi koulutustunnus luokasta 3. Tulosten tulee olla saavutettu enintään 2 vuotta ennen ilmoittautumispäivää. PAOP: osallistumisoikeus koirilla, joilla on osallistumisoikeus joko käyttö- tai kilpailuluokkaan.

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto | Tapahtuman sivut | Facebook


20.-22.7.2018 FCI Koiratanssi MM-kilpailut, Hollanti

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


23.-29.7.2018 Suomen Palveluskoiraliiton Maalimiesten kesäleiri 2018, Tammela (Forssa)

Maalimiesleirillä koulutetaan sekä IPO- että Mondioring-maalimiehiä, mukaan tarvitaan myös runsaasti harjoituskoiria molempiin lajeihin.

Majoituspaikkana toimii Eräkeskus Metsäkouluntie. Leirin hinnat ja kouluttajat julkaistaan pian!

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


16.-19.8.2018 Koulutusviikonloppu, Oikarin tila, Uurainen

Nyt viimeistään on hyvä suunnata katseet leirikesään, ja laittaa kalenteriin päivämäärä ylös – ja ei kun vapaita toivomaan. Tänä vuonna kokoonnutaan keskelle kaunista Suomea viettämään ikimuistoiset kolme päivää.

Leirimainos|Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.


18.-19.8.2018 TOKO SM-kilpailut, Limingan keskusurheilukenttä, Liminka

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


22.-26.8.2018 FCI IPO-R MM-kilpailut, Tsekki

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


1.9.2018 Rallytoko SM-kilpailut, Tamsk-koiraurheilukeskus, Tampere

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


7.-9.9.2018 Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (NOM), Liperi

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


12.-16.9.2018 FCI IPO MM-kilpailut, Italia

Lisätietoja: Tapahtuman sivut


18.-23.9.2018 FCI IRO MM-kilpailut, Slovenia

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


3.-7.10.2018 FCI Mondioring MM-kilpailut, Venäjä

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


27.10.2018 Koiratanssin SM-kilpailut, Ylöjärvi

Kilpailun järjestää Rally-Tassut Kk ry.

Tuomarit:

 • ylituomari: Mari Väänänen.
 • Outi Tastula, Hannele Parviainen.

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto | Tapahtuman sivut | Facebook


15.-16.12.2018 Koiratanssin PM-kilpailut, Helsinki

Lisätietoja: Palveluskoiraliitto


SUUNNITTEILLA

– Luonnetesti

Yhdistys tiedottaa

Päivitetty 20.5.2018


20.5.2018 Tiedote: Foorumin käytöstä poisto

Yhdistyksen www-sivujen vanha keskustelufoorumi poistetaan käytöstä 23.5.2018 jälkeen.


23.3.2018 Tiedote: Jalostuksentavoiteohjelma JTO

Hollanninpaimenkoirien nykyinen JTO (jalostuksentavoiteohjelma) päättyy ensi vuoden loppuun. Uusimisen aikataulu on sellainen, että seuraavan viisivuotiskauden ohjelma tulee olla Kennelliitossa ensi kevääksi. Koska JTO:hon tulee kirjata mm. muunnosristeytyksistä ja mahdollisesta pevisasta, jalostustoimikunta haluaa, että uuden kauden JTO käsitellään yhdistyksemme yleiskokouksessa, toisin sanoen tulevana syksynä. Ehdotus toimitetaan jäsenistön kommentoitavaksi hyvissä ajoin ennen kokousta, joten valmistelutyöt täytyy aloittaa näinä päivinä.

Etsimme nyt jalostusasioista kiinnostuneita henkilöitä mukaan JTO:n valmistelutyöhön. Siis kirjoittamaan, kokoamaan ja laskemaan ajantaisisia tilastoja jne. Jos haluat osallistua työpanoksellasi, ilmoittaudu maaliskuun aikana sähköpostitse osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen..


12.3.2018 Tiedote: Keskustelua PEVISAsta

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta alkaa työstämään hollanninpaimenkoirien PEVISAa (Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) yhdistettäväksi JTO:hon sen seuraavalle voimassaolokaudelle.

PEVISA-ohjelman tavoitteena on:

1) Ennaltaehkäistä tai vähentää sellaisten perinnöllisten vikojen ja sairauksien leviämistä rodussa, jotka;

 • alentavat koiran elinkykyä tai -toimintoja
 • aiheuttavat koiran elämänlaadun huonontumisen
 • vähentaävät koiran jalostuskelpoisuutta

2) Turvata rodun geneettinen monimuotoisuus, jotta saataisiin rajoitettua haitallisten geenien leviäminen ja tuettua rodun kestävää kehitystä.

Avaamme keskustelun jäsenillemme, jotta voimme ottaa ehdotuksenne huomioon mahdollisen PEVISAn laatimisessa. Toivomme avointa, rotuamme eteenpäin vievää keskustelua! Kaikki mielipiteet niin puolesta kuin vastaankin, ovat tervetulleita.

Kun PEVISA on saatu laadittua, se esitetään/ hyväksytään yhdistyksemme yleiskokouksessa, jonka jälkeen esitys viedään rotujärjestoön (SPKL) yleiskokouksen käsittelyyn.

Keskustelu on avoinna Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n vain jäsenille -Facebook-ryhmässä 15.5.2018 asti. Ehdotuksia PEVISAn sisälloöstä voi toimittaa sähköpostitse 15.5.2018 asti osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen..

Jalostustoimikunta kokoaa PEVISAn jäsenistön antaman palautteen perusteella, jonka jälkeen kutsutaan yleiskokous koolle päättämään PEVISAsta. Jalostustoimikunta kokoaa PEVISAn jäsenistön antaman palautteen perusteella 30.5.2018 mennessä.


19.1.2018 Tiedote: Jalostusurokset

Omistatko uroksen, jota saa käyttää jalostukseen sopivan nartun löydyttyä? Mikäli omistat, pyydämme sinua ilmoittamaan uroksesi tiedot jalostustoimikunnalle.

Lisätietoja: Jalostusurokset-alasivu


30.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen, sihteeri, PK-vastaava sekä Turun seudun holskujen vetäjä Tiina Vartiainen, sekä Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen ja jäsensihteeri Jenni Tupola ovat henkilökohtaisista kiireistä johtuen jättäneet hallitukselle eroilmoituksensa 7.5.2017. Valitettavasti meillä kaikilla on vain 24 tuntia vuorokaudessa ja aina se ei riitä kaikkeen mihin tarvitsisi ja sen ehdottomasti ymmärrämme.

Tämän johdosta hallitus on päättänyt, että on aika kuulla koko jäsenistön mielipidettä siitä miten tästä halutaan jatkaa. Yhdistyslain puitteissa meillä on kaksi vaihtoehtoa:

1) Hallitus jatkaa nykyisellä kokoonpanolla syyskokoukseen asti, joka järjestetään heti sääntöjen salliessa eli syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tähän päädyttäessä olisi hyvä, että hallitukseen löytyy väliaikainen sihteeri hallituksen ulkopuolelta.

2) Koolle kutsutaan ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa asia käsitellään. Ensimmäinen mahdollinen ajankohta tähän olisi sääntöjen puitteissa noin heinäkuun puolessa välissä, jotta kokouskutsu yms. saadaan lähtemään kuten säännöt edellyttävät ja kaikki aikarajoitukset täytetään.

Vaihtoehtoihin sekä kokouksen paikkaan liittyen tullaan esittämään facebookissa kysely lähiaikoina, mutta mikäli et koe mieleiseksi tätä kautta vastata, niin myös sähköpostilla voi vastata osoitteeseen Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen.. Mikäli laitat sähköpostia, kirjoita siihen vaihtoehdoista mieluisampi, sekä missä päin Suomea toivoisit yhdistyksen kokoustavan.


2.5.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Kevät kokouksessa hallituksen viimeiseksi jäseneksi valittiin Anneli Fellman. Kokouksessa perustettiin myös koe- ja kilpailutoimikunta, jonka puheenjohtajaksi valittiin Marja Uusitalo. Toimikunnan käynnistämisestä, toiminnasta ja mukaan pääsemisestä tullaan kertomaan lisää piakkoin.


2.2.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja Johanna Vairinen-Salmela on henkilökohtaisista syistä jättänyt hallitukselle eroilmoituksen 21.1.2017. Hallitus on käsitellyt Johanna Vairinen-Salmelan eroilmoituksen ja hänen eronsa tulee voimaan hänen pyyntönsä mukaisesti välittömästi. Sääntömääräisessä kevätkokouksessa tullaan valitsemaan uusi hallituksen jäsen hänen tilalleen. Hallitus toimii kevätkokoukseen asti nykyisellä kokoonpanolla.


3.1.2017 Tiedote

Hallitus tiedottaa:

Hallitus on valinnut keskuudestaan virallisen tiedottajan, jonka tehtäviin kuuluu mm. hallituksen päätöksistä tiedottaminen jäsenistölle. Tällä pyritään parantamaan hallituksen ja jäsenistön välistä avoimuutta ja tiedonkulkua.

Vuoden 2017 hallituksen tiedottaja

Mervi Vikman
Nähdäksesi osoitteen tarvitset JavaScript-tuen


25.11.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös rotukohtaisista erityisehdoista

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 8.11.2016 (9/2016):

"Toimikunta lisää niiden rotujen rotukohtaisiin erityisehtoihin, joilla mainitaan karvanlaadusta toiseen siirto Koirarekisteriohjeen kohdan 5.3 mukaisesti, seuraavan vaihtoehdon: Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä myös Kennelliiton hyväksymän DNA-testituloksen perusteella missä iässä tahansa.

Rotukohtaisten erityisehtojen alkuun voidaan lisätä, että Kennelliitto hyväksyy karvanlaadun määrityksen osalta DNA-ohjeen mukaiset tutkimustulokset seuraavista laboratorioista: Genoscoper, Laboklin ja Movet.

Ehtoa voidaan soveltaa heti."

Maininta lisätään siis seuraavien rotujen erityisehtoihin: bernhardinkoirat, chihuahuat, estrelanvuoristokoirat, griffonit, hollanninpaimenkoirat, ibizanpodencot, italianajokoirat, portugalinpodengot, pyreneittenpaimenkoirat, saksanpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira sekä venäjäntoyt.


30.9.2016 Tiedote: SKL:n JTT:n päätös muunnosten välisistä risteytyksistä

Suomen Kennelliitton jalostustieteellisen toimikunnan päätös 6.9.2016 (7/2016):

"Toimikunta toteaa, että jotakin tiettyä karvanlaatua on mahdollista valikoida geenitestin avulla.

Toimikunta hyväksyy hollanninpaimenkoirille seuraavat rotukohtaiset erityisehdot:

Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen.

Muut muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2; jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti paitsi yhdistelmästä lyhytkarvainen x karkeakarvainen syntyneet pennut, jotka rekisteröidään karkeakarvaisiksi. Karvanlaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvanlaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk."

Pöytäkirjan ote


31.8.2016 Tiedote: Muunnosten väliset risteytykset

Kenneliitto on pyytänyt jalostustoimikunnalta esitystä muunnosten risteyttämistä koskevissa asioissa. FCI on muuttanut ohjeistustaan niin, että alkuperämaan mielipiteellä ei ole enää samaa painoarvoa kuin ennen, vaan kotimaan kennelliitolla on suurempi päätäntävalta. JTT tulee käsittelemään asiaa kokouksessaan 6.9., joten esitys pitää toimittaa ennen sitä.

Jalostustoimikunta on käynyt läpi eri rotujen tilannetta ja päättänyt esittää alla olevan kaltaista rekisteröinnin erityisehtoa hollanninpaimenkoirille:

"Muunnosten väliset risteytykset sallitaan poikkeusluvalla; ks. Koirarekisteriohjeen kohta 6.2. Muunnosten välisestä risteytyksestä syntyneet pennut rekisteröidään ilmiasunsa mukaisesti ER-rekisteriin. Karvalaatua koskevat muutokset ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3. Muutos voidaan myös tehdä Kennelliitossa omistajan anomuksesta rotujärjestön puoltavan lausunnon perusteella. Karvalaatua koskeva muutos voidaan tehdä, kun koira on täyttänyt 9 kk. Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: pitkäkarvainen x karkeakarvainen."

Tämä on linjassa Hollannin risteytysohjelman Plan van Aanpakin kanssa. Hollanti on jo aiemmin antanut meillä luvan risteyttää, kunhan noudatamme heidän risteytysohjelmaa. Tekninen toteutus Kennelliiton kanssa on vaan toistaiseksi uupunut.


24.7. Tiedote: Hankikoiran materiaalien päivitys

Hallituksella on työn alla Kennelliiton ylläpitämän hankikoira.fi -palvelun materiaalien päivitys hollanninpaimenkoiran osalta. Täältä löytyy hallituksen esitys, josta löytyvät tekstit, ns. tassut ja rotutestin vastaukset. Jäsenet voivat lähettää kommentteja ja ehdotuksia materiaaleihin liittyen hallitukselle 7.8. mennessä, jonka jälkeen tehdään vielä tarvittaessa muutoksia ennen materiaalien lähetystä eteenpäin. Hankikoiraan päivitetään myös valokuvat, joita voi lisätä ja äänestää yhdistyksen jäsenten facebook-ryhmässä.


14.4.2016 Tiedote

Hallitus on tehnyt päätöksen, että kaikkiin tapahtumiin, joihin on mahdollista saada yhdistyksen tukea osallistumismaksuun, tulee ilmoittautua yhteyshenkilölle/hallitukselle viimeistään tapahtuman viimeisenä ilmoittautumispäivänä (ellei toisin ilmoiteta).


3.2.2016 Tiedote

Hallituksessa on tehty viimeaikoina päätöksiä, jotka yhdistysten jäsenten on syytä huomioida. Tässä nämä asiat koottuna:

Rotumestaruuskilpailuihin osallistuminen (toko, agility, pk-lajit, mahdolliset muut järjestettävät)

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Rotumestaruus-kilpailuun voivat osallistua vain hollanninpaimenkoirat, jotka on rekisteröity FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta.

Päivitetyt rotumestaruussäännöt löydät osoitteesta holsku.fi/tulokset_rotumestarit.html

Maailman Voittaja -näyttelyyn ilmoittautumisen sponsorointi

Jatkossa yhdistys sponsoroi Maailman Voittaja -näyttelyyn osallistuvia hollanninpaimenkoiria palauttamalla halvimman ilmoittautumisen mukaan näyttelyn osallistumismaksun sen jälkeen, kun koira on esitetty näyttelyssä. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan tai omistajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Edustuskokeiden ja -kilpailuiden sponsorointi

Yhdistys jatkaa edelleen tukea jäsentensä osallistumiselle rodun edustuskokeisiin ja -kilpailuihin (esim. Agirotu, TOKO-SM-joukkuekilpailu, hollanninpaimenkoirien MM-kisat) palauttamalla kokeen osallistumismaksun. Saadakseen ilmoittautumismaksun palautuksen, tulee koiran haltijan, omistajan tai kokeessa/kilpailussa ohjaajan olla ollut Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen yhtäjaksoisesti vähintään edeltävästä vuodesta sekä olla osoittanut aktiivisuutta jossakin yhdistyksen tapahtumassa. Viime kädessä päätöksen asiasta tekee yhdistyksen hallitus.

Varainkeruu

Yhdistyksen nimissä on mahdollista kerätä varoja jäsenten hollanninpaimenkoirien edustusluontoisille osallistumismatkoille (MV-näyttely, SM- ja MM-kilpailut jne.). Tällöin osallistujat voivat esimerkiksi järjestää tapahtumia tai tuotemyyntiä yhdistyksen kautta ja kerätyt varat pyritään ohjaamaan niille, jotka varojen keruuseen ovat osallistuneet. Yhdistyksen nimissä järjestettävät edustusjoukkueiden varainkeruutapahtumista pitää tehdä budjettilaskelma ja tapahtumasuunnitelma varainkeruuyhteyshenkilölle (Jenni Tupola).

Tällaisessa varainkeruussa tulee huomioida, että jos tulisi tilanne, jossa yhdistys olisi lähestulkoon varaton, on yhdistyksen oikeus ja velvollisuus käyttää myös varainkeruun kautta tulleita rahoja yhdistyksen toiminnassa pitämiseen. Käytännössä tällainen tilanne on kuitenkin epätodennäköinen.

Suojelulisenssit

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry ei jatkossa puolla suojelulisenssejä ja jäseniä ohjeistetaan hakemaan lisenssi siltä yhdistykseltä, jonka kautta toimivat suojeluharrastuksen parissa.

Tapahtumaa järjestämässä?

Mikäli haluat järjestää tapahtuman ja tarvitset siinä apua, voit olla yhteydessä hallitukseen.

Tapahtumasta tulee etukäteen tehdä tuotto- ja kustannusarvio. Tapahtuman suunnittelussa tulee ottaa huomioon, ettei se saisi tuottaa tappiota. Tapahtumien järjestämisestä aiheutuneista korvattavista kuluista tulee toimittaa joko alkuperäiset tai skannatut kuittikopiot rahastonhoitajalle.